Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه خبرگزاری مهر_ سمیرا خباز: این روزها که بازار درخت و درختکاری بداغ است، بهترین فرصت است که از درختکاری در اقلیم‌مان بیشتر بدانیم.

در تهران با ۷۵۱ کیلومتر مربع وسعت و تراکم جمعیت ۱۰ تا ۱۲ میلیونی‌اش نیاز بیشتری برای کاشت درخت و تأمین ریه‌های تنفسی احساس می‌شود.

بیش از ۶۰۰ گونه درختی و درختچه بومی و بومی شده در کشور ایران وجود دارند، که می‌تواند بهترین گزینه برای کاشت در مناطق مختلف کشور باشند چون از بهترین شرایط تطبیقی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی خوشنویس عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه کاشت درخت در حومه شهر و داخل شهر دارای قواعد متفاوتی دارد، اظهار داشت: اگر در محیط داخل شهر حدود ۵ تا ۱۰ درصد از گونه‌های کاشته شده از جمله گونه‌های غیر بومی باشند، از نظر کارشناسی ایرادی ندارد، حتی اگر این کاشت به حدود ۲۰ درصد هم برسد بلامانع است.
وی افزود: اما در محیط‌های برون شهری بیشترین درصد آنها باید از جمله گونه‌های بومی باشد.

در کمربندهای سبز شهری گونه بومی بکارید

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در خصوص نحوه کاشت در کمربندهای سبز شهری نیز توضیح داد: بهتر است از گونه‌های بومی برای ایجاد کمربند سبز بهره گرفته شود چون عمدتاً گیاهان غیر بومی نیاز آبی بیشتری نسبت به گیاهان بومی دارند.

گیاهان خشکی پسند ایده‌آل‌ترند

وی افزود: از آنجا که کشور ما طبیعت خشک و نیمه خشکی داشته و سرمایه‌های آبی کمی در اختیار داریم، و میانگین بارندگی سالیانه حدود ۵۰ میلیمتر برآورد شده است که این مقدار یک سوم میانگین جهانی بارندگی کاشت گیاهان از گونه‌های خشکی پسند گزینه ایده‌آل‌تری محسوب می‌شود.

این جنگل شناس در پاسخ به این سوال که آیا در سال‌های گذشته در کاشت درخت و درختکاری اشتباه عمل کرده‌ایم پاسخ داد: روش درختکاری و جنگل کاری ما ایراد نداشته موضوع این است که در انتخاب گونه اشتباه عمل کرده‌ایم چون عمدتاً درختکاری‌ها بدون شناخت گونه و بدون نظر کارشناس درختکاری بوده است.

خوشنویس کاشت درخت تبریزی انواع صنوبرها، چنارها و اقاقیا را در محیط شهری تهران اشتباه دانست و گفت: این گونه‌ها نیاز آبی بالایی دارند به همین دلیل کاشت آن‌ها در مورد شهری اشتباه است.

وی نهال کاری و درختکاری را یک پروژه ۲_۵ سال عنوان کرد و اظهار داشت: نباید یک شبه تصمیم بگیریم، با روش‌های کارشناسانه با توجه به آب و هوا و شرایط خاص باید نهال مناسب هر منطقه را پرورش دهیم.

درختکاری یک پروسه ۲ تا ۵ ساله است

خوشنویس تاکید کرد: نقص کار ما درختکاری یک شبه عمل کردن است، وقتی به یکباره تصمیم می‌گیریم، مجبوریم از گونه‌های انتخاب کنیم که مناسب است اما عمدتاً وارداتی هستند.

بلوط، ارس و زبان گنجشک مناسب طبیعت شمالی تهران

وی گونه‌هایی همچون بلوط، ارس، داغداغان و زبان گنجشک را برای طبیعت شمال تهران مناسب دانست و ابراز داشت: برای فضاهای کوچک خانگی این گونه‌ها به دلیل ریشه‌های بلند مناسب نیستند چرا که به ساختمان آسیب وارد می‌کنند.

گز و زیتون تلخ گونه‌های مناسب طبیعت جنوب تهران

این کارشناس جنگل در خصوص کاشت گونه‌های مناسب با طبیعت جنوب تهران نیز توضیح داد: کاشت درختچه گز و زیتون تلخ بومی شده با هم بهترین گزینه است اما باز هم توصیه می‌کنم برای کاشت نهال و درختچه‌ها با کارشناسان منابع طبیعی مشورت شود راهش همین است که به اداره منابع طبیعی منطقه مراجعه کنید.

بیش‌از اندازه کاج نکارید

خوشنویس در خصوص اختلافاتی که در خصوص کاشت درخت کاج در طبیعت ایران در میان کارشناسان وجود دارد نیز این طور اظهار داشت: که کاشت بیش از ۵ درصد درخت کاج در میان دیگر درختان به صلاح نیست چون این گونه خسارت زیاد به بافت خاک می‌زدند و به زبان ساده‌تر خاک را خراب می‌کند.

بهترین الگو برای درختکاری، درختکاری بومی هر منطقه است

هادی کیادلیری رئیس انجمن جنگلبانی ایران و استاد منابع طبیعی دانشگاه نیز در گفت‌وگو با مهر در خصوص درختکاری در محیط‌های شهری این طور توضیح داد که درختکاری با جنگل کاری دو موضوع متفاوت است و جنگل یک اکوسیستم محسوب می‌شود در حالی که در خط یک عنصر از این جنگل بوده و بسیار شکننده‌تر است.
وی بهترین الگو برای کاشت درختان در هر منطقه را با الهام گرفتن از گونه‌های بومی آن منطقه دانست و گفت: در کاشت درخت در مناطق شهری علاوه بر سازگاری اکولوژیکی، آلودگی صوتی و چشم‌انداز و تنوع رنگی هم مدنظر قرار می‌گیرد به همین دلیل است که سوزنی برگ‌ها مثل انواع کاج مورد توجه هستند.

آمیخته بکارید

این کارشناس حوزه جنگل با تاکید بر اینکه در کاشت درخت، بهترین الگو برای ما طبیعت است، آمیخته کاری را بهترین روش برای بقای درختان دست‌کاشت عنوان کرد.
وی در ادامه توصیه کرد: به صورت یک دست از یک گونه کاشته نشود اگر یک دست و بدون تنوع درخت بکاریم با یک بیماری و آفت تمامی درختان از بین می‌رود اما تنوع ضامن پایداری درختان است.

درختان میوه برای بقای حیوانات شهری مفیدند

رئیس انجمن جنگلبانی ایران کاشت درختان میوه را برای حیوانات شهری مفید عنوان کرد و ابراز داشت بسیاری از پرندگان حیوانات شهری از میوه‌های درختان تغذیه می‌کنند.
کیا دلیری کاشت سوزنی برگ‌ها در ارتفاعات را از نظر علمی نادرست دانست و گفت از آنجا که درخت سوزنی برگ با کوچک‌ترین حرارتی دچار آتش‌سوزی می‌شود و مستعد بیماری است و به سرعت از بین می‌رود بهتر ارتفاع کاشته نشود.

وی ارتفاعات تهران را مناسب کاشت درختان ای مثل شیر خشت زبان گنجشک و انواع درختان بادام و تا دانست و گفت در مناطق شهری تهران سوزنی برگ‌ها به کاهش آلودگی صوتی کمک می‌کند و به خاطر اینکه تاج بیشتری دارند.

سرو همیشه سبز را فراموش نکنید

رئیس انجمن جنگلبانی ایران با اشاره به اینکه همیشه سبز بودن سرو این گونه درختی را برای کاشت در مناطق شهری مناسب کرده است گفت: سرو با وجود اینکه از جمله گونه‌های خوب برای محیط‌های شهری محسوب می‌شود، اما به دلیل ریشه‌های قطور و جانبی‌اش، باعث از بین رفتن جداول و موزاییک‌ها می‌شود، البته همین ریشه‌ها می‌تواند در تأمین آب به این گیاه کمک کند.

کد خبر 4873546

منبع: مهر

کلیدواژه: درختکاری کاشت نهال و درخت شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش آموزش مکمل شورای شهر تهران شهر تهران احتکار آتش نشانی قوه قضاییه آلودگی هوا روز درختکاری نوروز کمیته امداد امام خمینی شبکه آموزش محسن هاشمی برای کاشت دانست و گفت سوزنی برگ کاشت درخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: برای بسیاری از ما، بهار محبوب‌ترین فصل برای سفر رفتن است. آب و هوای دلچسب، طبیعتی که نو می‌شود و مناظر زیبای مقصد، انگیزه ما را برای مسافرت در بهار بیشتر می‌کند. اما اگر نکات لازم برای انتخاب لباس مناسب سفر را از یاد ببرید، گرفتار هوای نامتعادل بهار می‌شوید.

بار خودتان را سنگین نکنید. لباس‌های مناسب برای فصل بهار، به اندازه لباس‌های زمستانی ضخیم و جاگیر نیستند بنابراین لازم نیست کیف و چمدان بزرگ بردارید. یک کیف جادار بزرگ یا چمدانی کوچک با چرخ‌های مناسب، انتخاب بهتری است. موقع انتخاب لباس برای سفر بهاری، از ترفند لایه به لایه پوشیدن غافل نشوید. از آنجا که وضع هوا مدام تغییر می‌کند، اینکه بتوانید به راحتی با پوشیدن یک کت یا ژاکت گرم شوید و در صورت لزوم آن را دربیاورید، خیلی مهم است. لباس‌های دست و پاگیر، خیلی بلند یا مدل‌های خاص را، نه فقط در سفر بهاری، بلکه ترجیحا در هر سفری بی‌خیال شوید! مناسب‌ترین لباس در سفر، لباسی است که در آن احساس راحتی داشته باشید، بتوانید با آن راحت راه بروید و مدت طولانی بر تنتان باشد. لباس‌هایی را انتخاب کنید که از پارچه‌های ضدچروک دوخته شده‌اند و کمتر به اتو شدن احتیاج پیدا می‌کنند. در سفر خیلی وقت‌ها به اتو دسترسی ندارید، فرصت چندانی هم برای این کار در اختیارتان نیست. بارانی یا روپوش ضدآب فراموشتان نشود. فریب آفتاب را نخورید، چند ساعت کافی است تا آسمان آبی بالای سرتان، ابری و طوفانی شود و باران بگیرد. هیچ چیز کلافه‌کننده‌تر از خیس شدن زیر باران تند بهار و نداشتن لباس مناسب و جایگزین نیست. وسایل کاربردی مثل کلاه لبه‌دار و عینک آفتابی، می‌تواند تجربه طبیعت‌گردی را برایتان دلچسب‌تر کند. راستی اگر به حساسیت‌های فصلی مبتلا هستید، داروهایتان را فراموش نکنید. طبیعت نو شده و رنگارنگ، چه بهتر که شما هم از رنگ‌های شاد و سرزنده برای لباس پوشیدن استفاده کنید. اما سعی کنید تعداد رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید محدود و نزدیک به هم باشد تا دردسر هماهنگ کردن لباس‌هایتان را در سفر نداشته باشید. همان اندازه که مناسب بودن لباستان مهم است، انتخاب کفش مناسب هم اهمیت دارد. هنوز برای پوشیدن صندل‌های روباز تابستانی زود است، اما کفش‌های ساقدار زمستانی را هم کنار بگذارید. یک کفش اسپرت نرم و راحت انتخاب کنید که ترجیحا ضدآب باشد یا در صورت خیس شدن زود خشک شود. کد خبر 849722 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن سفر - گردشگری خبر مهم

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری
  • فیلم/ نفس‌های آخر کهنسال‌ترین درخت چنار مازندران
  • سقوط درختان سطح شهر خرم‌آباد در پی وزش باد شدید (فیلم)
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند
  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • سبزتر شدن فضای سبز حاشیه بزرگراه آزادگان تهران