Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، به نقل از سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، پیام جوادیان،مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز قم با اشاره به کاشت گونه‌های مختلف در شهر و اظهارنظر‌های مختلف غیرکارشناسی شده، اظهار کرد: برخی اظهار نظر می‌کنند که چرا این قدر در قم کاج کاشته می‌شود و یا چرا درختان مثمر کاشت نمی‌شود که هم برای تلطیف هوا مناسب باشد و هم مردم از میوه‌های آن‌ها استفاده کنند؛ این افراد توجه ندارند که برخی روز‌های تابستان گرمای هوا در قم به ۵٠ درجه سانتیگراد می‌رسد و در زمستان هم سرمای شدید داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به کیفیت و کمیت منابع آبی قم، تصریح کرد: شاخص کیفیت آب در برخی چاه‌های قم بالای ٣ هزار و ۵٠٠ EC است و شاخص برخی چاه‌ها هم به ١۶ هزار EC می‌رسد و این مشکلات زیادی برای گونه‌های گیاهی ایجاد کرده است.

جوادیان با تاکید بر اینکه دست این سازمان برای ایجاد تنوع  گونه‌های گیاهی کاشت‌شده در شهر با توجه به محدودیت‌ها بسته است، عنوان کرد: خود ما هم با کاشت گونه‌ای، چون اکالیپتوس در شهر موافق نیستیم چراکه مشکلاتی برای شهر دارد و به همین خاطر دو سال است که در شهر این گونه کاشت نمی‌شود.

او گفت: البته در برخی عرصه‌های خاص، چون سایت البرز که مشکل خاصی ایجاد نمی‌شود کاشت این گونه انجام می‌شود.

ممنوعیت کاشت اکالیپتوس

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به تشکیل جلسه‌ای در شورای اسلامی شهر در خصوص نوع گیاهان کاشت شده در شهر و بوستان‌های جنگلی و گیاهان مناسب کاشت، اظهار کرد: در این جلسه کاشت اکالیپتوس در داخل شهر ممنوع شده و خواستار کاهش کاشت این گونه در حاشیه شهر شده‌اند و از همان زمان تحقیق و بررسی و مطالعه در خصوص آماده کردن و پرورش گیاهان مفید جایگزین بجای درختانی که از برنامه خارج شده است آغاز شد.

جوادیان با تاکید بر اینکه درخت کاج گونه‌ای مقاوم و سازگار است، افزود: در برخی شهر‌های دیگر، چون تهران و اصفهان هنوز هم کاج کاشت می‌شود، اما در قم برخی اشکال وارد می‌کنند؛ در طراحی پارک باید هم گونه‌های خزان‌دار و هم همیشه سبز دیده شود.

او ادامه داد: عمده کارشناسان محیط زیست و فضای سبز موافق کاشت گونه‌های مثمر و میوه‌ده در شهر نیستند؛ در سطح شهر سم‌پاشی انجام می‌شود و اگر قرار باشد درخت میوه کنار دیگر درختان در سطح شهر کاشت شود و سم‌پاشی صورت بگیرد و مردم استفاده کنند چه کسی پاسخگوی تبعات آن است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به آلودگی‌های مختلفی که در سطح شهر‌ها وجود دارد، بیان کرد: این آلودگی‌ها برای مردم خطرساز است؛ از طرف دیگر ما در بوستان نرگس درختان مثمر انار داریم، اما مردم اجازه نمی‌دهند این انار‌ها شکل بگیرد و قبل از کامل شدن، آن‌ها را می‌چینند پس این چه فایده‌ای دارد.

جوادیان با تاکید بر اینکه در تمام بوستان‌های جنگلی خارج شهر باغ میوه وجود دارد،گفت: بوستان ولایت ٧٠ هکتار زیتون دارد، همچنین در بوستان مرجعیت در بلوک‌هایی توت و دیگر میوه‌ها کاشته شده است.

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فضای سبز قم حقوق شهروندی شهرداری قم سازمان پارک ها و فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۱۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان

از هر هکتار مزرعه گل گاوزبان، حدود ۵۰۰ کیلوگرم گل خشک برداشت می‌شود.

گل گاو زبان، گیاهی دارویی و آرام بخش است که با نیاز آبی کم، در زمین‌های شیب دار کشت می‌شود.

سود خالص کشاورزانی که گل گاوزبان بکارند، از هر هکتار ۳۵۰ میلیون تومان است.

هر هکتار مزرعه گل گاوزبان ۷۰ نفر را به مدت ۷۰ روز مشغول به کار می‌کند.

از موانع اصلی توسعه کاشت گل گاوزبان در استان گلستان، بازاریابی است. درخواست کشاورزان این است که مسئولان در این زمینه برنامه ریزی کنند و در فصل فروش در کنار آنها باشند.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی گلستان می‌گوید: قرار است برای رفع این مشکل و تشویق کشاورزان به کاشت این محصول در زمین‌های شیب دار، زنجیره تولید و همچنین بازار‌های عرضه مستقیم گیاهان دارویی راه اندازی کنیم.

به گفته احمد مقصودراد؛ یکی دیگر از اقدامات حمایتی در این زمینه، تبادل تجربیات با گل گاوزبان کاران گیلان به عنوان قطب تولید این محصول در کشور است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • ضربه کاشته زیبای رودریگو که با واکنش دیدنی نویر همراه بود / فیلم
  • تولید ۳.۶ میلیون نهال در خراسان شمالی طی سال جاری
  • کاشت ۴۰ هزار بوته گل رز در جنوب غرب تبریز
  • فیلم/ نفس‌های آخر کهنسال‌ترین درخت چنار مازندران
  • امحای محصولات کشاورزی کاشته شده با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • کشت ۶۰۰ هزار بوته نشاء گل فصلی در محل گلخانه شهرداری
  • فیلم| جنگل عمودی با ۸۰۰ درخت؛ واحه‌ای برای انسان‌ها و پرنده‌ها
  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان