Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@23:04:16 GMT

فارس من| خاصیت درختان سرو و کاج بیشتر از ضررشان است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۱۱۹۹۱

فارس من| خاصیت درختان سرو و کاج بیشتر از ضررشان است

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، چندی پیش مخاطبان این رسانه از شهر فرخشهر سوژه‌ای را با عنوان کاشت درختان کاج و سرو در فرخشهر متوقف شود در سامانه فارس من ثبت کردند.

این مخاطبان معتقد هستند که ضرر کاشت درختان کاج و سرو بیشتر از خاصیتشان است و در شهر محل سکونتشان به صورت بی‌رویه کاشت این نوع درخت توسط شهرداری رواج پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار این رسانه در پیگیری اول به دنبال بررسی صحت ضرر و زیان درختان سر و کاج با کارشناس مربوطه صحبت کرده که جزئیات این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید.

مجید جلالی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: شنیده شده که درختان کاج و سرو ضررهایی دارند اما در این مدت زمانی که بنده در این حوزه فعالیت و یا تحقیق کرده‌ام مطلبی مبنی بر این موضوع پیدا نکردم و معتقدم خاصیت این دو درخت بیشتر از ضررهایشان است.

معاون نگهداری فضای سبز سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد ادامه داد: کاشت هر درختی به صورت بی‌رویه  که مانع کاشت و استفاده از فواید درختان دیگر شود قطعاً ضررهایی را به دنبال خواهد داشت.

کارشناس ارشد گیاهان زینتی به کشت‌های جایگزین برای درخت کاج و سرو اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم در دسته سوزنی برگ‌ها جایگزین برای این درختان پیدا کنیم باید گفت بهتر از درخت کاج و سر درختی در این دسته مناسب فضای سبز این اقلیم هوایی وجود ندارد و در نهایت درخت سرو نقره‌ای را می‌توان پیشنهاد داد.

وی بیان داشت: در دسته درخت‌های پهن برگ نیز می‌توان درختان نارون، زبان گنجشک و سرو خزنده را نام برد البته جایگزین‌های مناسبی نیستند زیرا مصرف آبی زیاد دارد و هم قابلیت درخت شدن را ندارند و فقط سبز هستند‌.

جلالی اظهار داشت: لذا نمی‌توان درخت کاج و سرو را که نیاز آبی کمی دارند و هم همیشه سبزند و سریع‌تر رشد می‌کنند را از فضای سبز به طور کامل کنار بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه کاشت درخت میوه در فضای سبز جواب نمی‌دهد، بیان کرد: درختی که میوه تولید می‌کند قطعا آفت‌زا نیز است و نیاز به سمپاشی دارد که این وضعیت نیز مشکلات خاص خود را دارد.

جلالی گفت: درختانی که میوه‌دارند اکثراً دارای خار هستند و از آنجایی که مصرف کنندگان میوه این درختان در فضای سبز بیشتر کودکان خواهند بود لذا برخورد بچه‌ها با خارها و یا سقوط آن‌ها از درختان هنگام چیدن میوه‌هایشان خطرهای احتمالی این درختان است.

وی افزود: این مشکلات دست ما را برای کاشت این درختان در فضای سبز می‌بندد، البته تا حدودی درخت سنجد و توت در فضاهای سبز کاشته شده ولی درختان میوه دیگر امکان کاشت ندارند.
 
انتهای پیام/۶۸۰۳۶

 

منبع: فارس

کلیدواژه: منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد سرو کاج فرخشهر مجید جلالی کاج و سرو فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۱۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات بیشتر قطع یک درخت خطرساز در روستای کیسم آستانه اشرفیه

اکبر مهتدی حقی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به انتشار اخبار و فیلم مربوط به قطع یک اصله درخت آزاد در بقعه آقا رکابدار شهرستان آستانه اشرفیه اظهار کرد: اخیراً به دلیل تفاسیر غیر فنی و غیر تخصص فنی و حقوقی فیلمی با موضوع قطع درخت آزاد در بقعه متبرکه آقارکابدار در منطقه کیسم شهرستان آستانه اشرفیه منتشر شده که لازم است توضیحاتی جهت آگاهی بخشی با استناد موازین حقوقی و تخصصی ارائه شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آستانه اشرفیه با اشاره به اجازه قطع تک درخت آزاد بقعه متبرکه آقا رکابدار واقع در روستای کیسم بالا در این شهرستان بیان کرد: پیرو درخواست هیأت امنای بقعه زیارتی آقا رکابدار و رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آستانه اشرفیه به عنوان مدیر و متولی مساجد و بقاع متبرکه شهرستان برای قطع یک اصله درخت آزاد قطور و خطر ساز با توجه به تجربه سقوط مشابه درختان در بقعه متبرکه مزبور اجازه قطع این درخت صادر شده است.

حقی تصریح کرد: کارشناسان اداره منابع طبیعی پس از بازدید و بررسی فنی و کارشناسی خطر ساز بودن درخت مزبور و احتمال سقوط به دلیل پوسیدگی و شکستگی در ناحیه یقه و تنه و وزن نسبتاً زیاد تاج درخت و همچنین نزدیکی آن به محل ساختمان زیارتگاه و احتمال بالای خطرات جانی و مالی و عدم منع و معاذیر قانونی نسبت به صدور مجوز قطع تک درخت مزبور وفق قوانین کرده و مراتب جهت تأیید مرجع محترم قضائی به دادسرای عمومی شهرستان ارسال شد.

وی تصریح کرد: با توجه به درخواست متولی بقعه متبرکه و عدم هرگونه معاذیر قانونی و همچنین دلایل فنی ذکر شده و تأیید مرجع قضائی یک اصله درخت خطر ساز از گونه آزاد قطع و مشاهده شد که درخت مزبور به سن دیرزیستی کامل رسیده و از ناحیه ریشه، کنده و بخش قابل توجهی از تنه کاملاً توخالی و پوسیده بوده و تشخیص فنی کارشناسان در خطر ساز بودن آن کاملاً صحیح بوده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آستانه اشرفیه با اشاره به موازین قانونی اجازه قطع درختان خطر ساز اضافه کرد: قطع درختان خطر ساز در راستای حفظ جان افراد و پیشگیری از خسارتهای مالی آن هم در مورد زیارتگاه متبرکه مزبور وفق دستورالعمل‌های سازمانی، همواره از تأکیدات مؤکد مقامات سازمانی و استانی بوده است و کوتاهی و اهمال در چنین موارد و خدای ناخواسته در صورت وقوع هر گونه اتفاق ناگوار مصداق ترک فعل و وفق قوانین مربوطه مشمول مجازات و جبران خسارت خواهد بود.

به گفته حقی در مورد تک درخت مزبور هیچ‌گونه اطلاع رسانی، اخطار و یا تابلو و یا مکاتبه با اوقاف یا منابع طبیعی شهرستان در خصوص مشمول بودن درخت مزبور به عنوان میراث طبیعی از سوی اداره محترم میراث فرهنگی و گردشگری یا سایر دستگاه‌های متولی رؤیت و واصل نشده است.

کد خبر 6100087

دیگر خبرها

  • عکس | بوی گل، عطر گلاب | روز ملی گل محمدی و گلاب
  • جزییات بیشتر قطع یک درخت خطرساز در روستای کیسم آستانه اشرفیه
  • کشت ۶۰۰ هزار بوته نشاء گل فصلی در محل گلخانه شهرداری
  • سقوط درختان سطح شهر خرم‌آباد در پی وزش باد شدید (فیلم)
  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • ایمن‌سازی درختان خطرآفرین در اصفهان
  • ایمن‌سازی درختان خطر آفرین در اصفهان